Tina Trolleys fejrer 30 år i branchen

Far og datter
– Søren og Sascha Wedel ved en af de rengøringsvogne, som Tina Trolleys A/S er blevet så kendt for. I dag har virksomheden samtidig stor produktion af affaldssystemer og mange andre produkter.

Tina Trolleys A/S følger hele tiden behovene i branchen. I dag udgør affaldssystemer næsten lige så stor en del af omsætningen som rengøringsvogne. Den ekspansive virksomhed opfinder også produkter til en række andre brancher.

Et ihærdigt udviklingsarbejde igennem 30 år sætter sine tydelige spor. I dag er der 6000 varenumre og et katalog på 168 sider, som omfatter transportvogne, affaldssystemer og rengøringsvogne. Tina Trolleys A/S i Storvorde ved Aalborg har udviklet sig til at være en af de helt store spillere som leverandør til rengørings- og servicebranchen.
Men antallet af varenumre er ikke udtømmende. For virksomheden påtager sig hele tiden opgaver med at udvikle nyt udstyr til en bred vifte af brancher inden for rengøring, sygehussektoren, hoteller, kontorer, autobranchen og mange andre.
Tina Trolleys A/S er blevet kendt for at påtage sig udviklingsopgaver i de 30 år, hvor ægteparret Rie og Søren Wedel har stået i spidsen for virksomheden. I dag er de godt sekunderet af datteren Sascha Wedel, som betegnes som blæksprutte. Hun påtager sig daglige opgaver med koordinering, logistik, markedsføring og holder styr på de mange deadlines.
»Vi strør ikke om os med fine titler. Som en lille nordjysk virksomhed med 13 ansatte, skal alle kunne bidrage på mange fronter og med mange kompetencer,« fortæller Søren Wedel.
Men han understreger, at datterens titel som blæksprutte skal forstås som ganske betydningsfuld, for det er en opgave, hvor Sascha Wedel i stigende grad også får førertrøjen på.
Den 62-årige Søren Wedel og hustruen Rie har godt nok ikke aktuelle planer om at drosle ned. Men de er bevidste om, at der skal unge kræfter ind i ledelsesfunktionen for at sikre virksomhedens fortsatte udvikling og drift. Derfor er Sascha Wedel en nøglespiller i den daglige drift.

Kendt for rengøringsvogne

Tina Trolleys har igennem årene været kendt for deres robuste rengøringsvogne, som kan tilpasses på utallige måder. Virksomheden lægger ikke skjul på, at man er inspireret af Legos fleksible byggeklodser. For en rengøringsvogn skal kunne tilpasses opgaver, medarbejdere og branche. Derfor skræddersys mange vogne ud fra det store produktsortiment, som kan sammensættes på utallige måder. Og mangler der et element, så udvikles det på værkstedet i Storvorde.
»Vi er i dag formentlig den største leverandør af rengøringsvogne på det danske marked, men afsætter også til lande som bl.a. Norge, Sverige, Tyskland og England,« siger Søren Wedel.
Alle produkter sælges gennem et stort netværk af grossister, men alligevel er der ofte kunder på besøg på værksted og showroom tæt på Aalborg. For det betyder, at virksomheden får dialog med brugerne og dermed input til udvikling af produkter, der lever op til de aktuelle krav i branchen.
»Kunderne får dermed også tilpasset deres rengøringsvogne, så de matcher lige præcis deres behov og ønsker,« siger Søren Wedel.

Vækst i affaldsløsninger

Selvom rengøringsvogne igennem mange år har været den helt store salgsartikel, fylder andre opgaver også i omsætningen. I forhold til service- og rengøringsbranchen er affaldssystemer vundet meget frem de seneste år.
»I dag fylder rengøringsvogne 60 procent af omsætningen, mens affaldssystemer udgør 40 procent i forhold til rengøringsbranchen,« anslår Sascha Wedel.
Med stigende interesse for at sortere affald ud fra et hensyn til genanvendelse og med stadig flere lovkrav, har virksomheden de sidste 3-4 år oplevet markant efterspørgsel på affaldssystemerne. Der afsættes mange systemer til det danske marked, men Tina Trolleys A/S oplever også interesse fra andre europæiske lande. På rengøringsmessen Interclean i Amsterdam oplevede Tina Trolleys A/S således stor interesse fra blandt andre engelske kunder, fordi der også på det marked stilles stigende krav til bæredygtighed.
Foruden rengøringsbranchen er Tina Trolleys også fast leverandør af for eksempel transportvogne til hoteller og sygehuse, stålkonstruktioner til autobranchen, herunder f.eks. til stort set samtlige af de handicaplifts, der er monteret på minibusser, ligesom virksomheden er underleverandør til møbelindustrien. Og færdes du i gymnastiksale og fitnesscentre med spejlvægge, så er det sandsynligvis også et produkt fra Tina Trolleys, der viser dit eget spejlbillede.

LÆS OGSÅ: Kom til jubilæum hos Tina Trolleys A/S

Store forventninger til et nyt hjul

Som noget relativt nyt har Tina Trolleys A/S udviklet og fået patenteret et 5. hjul til patientsenge på hospitalerne. Udviklingen af det ekstra hjul er et eksempel på den dialog virksomheden har omkring udfordringer i forskellige brancher. Mange portører og andet sundhedspersonale kender til det ergonomisk udfordrende og tunge arbejde med at manøvrere senge rundt på et hospital. En ny løsning med et 5. hjul midt under sengen gør det muligt at dreje en seng rundt om sig selv, og det kun med en enkelt hånd uden brug af de store kræfter.
»Hjulet er prøvekørt på Rigshospitalet og er nu på vej ud i sygehussektoren. Vi har solgt de første modeller, og det er en løsning, vi forventer os meget af,« siger Søren Wedel.
Løsningen er genial, fordi det ekstra hjul kan monteres på sygehusenes nuværende senge. Dermed behøver sygehuset ikke udskifte de nuværende senge.
»Der er et stort potentiale, for der er omkring 55.000 patientsenge alene i Danmark. Løsningen er en oplagt forbedring af arbejdsmiljøet for de ansatte,« lyder det fra Søren Wedel, der er opfinderen bag det femte hjul. Akkurat som han har været udvikleren bag de fleste af de øvrige produkter fra Tina Trolleys.
»Vores kernekompetencer er fortsat udvikling af rengøringsvogne og affaldssystemer, men der opstår hele tiden nye opgaver og ideer, som vi løser,« siger Sascha Wedel.