Tyskere væmmes ved offentlige toiletter

Foto: Colourbox

Over 68 procent af toiletbrugere i Tyskland væmmes ofte over, hvad de finder på offentlige toiletter.

Og 27,1 procent bruger kun et offentligt toilet i nødstilfælde. Det viser Hagleitner Toilet Report, baseret på en undersøgelse bestilt af hygiejnesystemspecialisten Hagleitner.

Andre vigtige fund inkluderer: 45,6 procent af de adspurgte rapporterede, at toiletpapir ofte ikke er tilgængeligt; 56,5 procent oplever det samme problem med sæbe; og 63 procent observerer ofte overfyldte affaldsbeholdere.

Undersøgelsen viser også at mange har modvilje imod at røre visse genstande. Dette resulterede i en top-fem indeks af kontaktfrygt. Øverst på listen er toiletsædet, som rangerer først: 90,2 procent finder toiletsædet grundlæggende frastødende, og 96,3 procent ønsker endda, at det bliver desinficeret.

Skrækslagne over toiletbørsten

Toiletbørsten følger på andenpladsen: 79,5 procent er skrækslagne ved tanken om at røre ved den. Dørhåndtaget rangerer tredje, mens et stort flertal frastødes af spredte hygiejneartikler, såsom tamponer, trusseindlæg og kondomer Affaldsbeholderen optager femtepladsen og væmmes 53,8 procent af de adspurgte.