Frihed og fleksibilitet i vinduespoleringsbranchen

DANSKE SERVICE INFORMERER:

Vinduespolering er en lille og til tider overset branche. Det er dog et vigtigt fag, som skaber rene og ikke mindst lyse rammer om vores fælles hverdag.

 

John Christensen.

Tekst:  Clara Rydahl Torp,
sekretariatsleder i Danske Service

 

I Danske Service har vi mange gode medlemsvirksomheder, som både udfører rengøring og vinduespolering – og så har vi Rationel Vinduespolering A/S. En familieejet virksomhed, som bliver drevet af John Christensen. Virksomheden arbejder udelukkende med vinduespolering – og der er ingen tvivl om, at John brænder for sit fag.

“Frihed under ansvar”

Rationel Vinduespolering A/S har mere end 60 års historie og tre generationers erfaring med sig. John beskriver vinduespolererfaget som et af de sidste frie fag. Han siger blandt andet:
»Blot man tager ordsproget ’frihed under ansvar’ til sig, er der stor mulighed for at være fleksibel. Da vi arbejder på akkord, giver vores effektive dage mulighed for at frigøre en kortere arbejdsdag, og giver indflydelse på vores egen arbejdstid.«
Det er nemlig særligt friheden til at tilpasse sin egen hverdag, som John sætter særligt pris på ved sit fag.

Arbejdsglæde og ordnede forhold

Det skinner helt tydeligt igennem, at John er stolt af sin virksomhed – og det med god grund. I den forbindelse taler han både om arbejdsglæde og forandringer i faget: »Når erfaring bliver til forbedring og nysgerrighed, sker der fremgang og det spreder arbejdsglæde. Den fremgang og nysgerrighed er vi også nødt til at holde fast i, da byggerier over hele landet bygges endnu højere og mere komplekse.«
Det er blandt andet betydningen af arbejdsglæde, som har gjort, at John for mange år siden besluttede sig for at gå ind i Vinduespoleringsoverenskomsten.

Overenskomsten sikrer balance i branchen

Vinduespolereroverenskomsten er vigtig del af Rationel Vinduespolering A/S’ identitet.
»Det sikrer balance mellem os og vores ansatte, så de altid er sikre på, at deres vilkår er i orden.« fortæller John og fortsætter:
»Desuden giver det os gennemsigtighed og et godt arbejdsmiljø i vores virksomhed, hvilket i sidste ende smitter af på vores kunder.«
Hos Danske Service er vi utroligt glade for, at John oplever, at overenskomsten både er en fordel for hans virksomhed, hans ansatte og hans kunder. Selvom overenskomsten ikke er hyppigt brugt i vinduespoleringsbranchen, indeholder den ifølge John gode elementer, som er med til at sikre god balance i branchen. John fortæller bl.a. om overenskomsten: »Det sikrer en harmonisk lønberegning og dermed også den mest korrekte pris til kunderne, så balancen fastholdes i en rimelighed.«
På den måde blev det hurtigt en selvfølge for John, at de er en organiseret virksomhed.
I Danske Service er vi stolte af at have medlemmer som Rationel Vinduespolering A/S, som bidrager til ordnede forhold i vinduespoleringsbranchen. Intet er bedre, end når mennesker som John viser passion for sit fag og sætter fokus på værdien af gensidig arbejdsglæde for virksomhed såvel som for medarbejdere.