Ærlig rengøringsassistent får belønning

Mange glemmer ting og sager, og sågar penge i lufthavne og på fly.

En rengøringsassistent, der fandt og returnerede 10.000 amerikanske dollars under rengøring af et fly, er blevet belønnet af sin arbejdsgiver. Rengøringsassistenten Auwal Ahmed Dankode fandt pengene på en flypassagers sæde efter, at flyet var landet i Kano, Nigeria. Han afleverede straks pengene til Egypt Airs stationschef.

Rengøringsmedarbejderen er siden blevet rost for sin ærlighed og integritet. Han modtog også en kontant belønning samt en øjeblikkelig forfremmelse. Dankode er blevet en rollemodel for virksomheden, ikke kun i Nigeria, men også globalt, da hændelsen er gået viral.

Rengøringspersonale finder ofte kontanter og værdigenstande i løbet af deres arbejde – særligt i transportknudepunkter. I juli fandt rengøringsassistent Tran Thi Huong en taske med, hvad der svarede til 54.900 amerikanske dollars i kontanter i Da Nang International Airport i Vietnam og indberettede sin fund til lufthavnsmyndighederne. Hun blev belønnet med en kontantsum for sin ærlighed.

Og i 2019 fandt en rengøringsassistent en brun kuvert med mere end 300.000 britiske pund i kontanter på en London-bus. Hun afleverede den til politiet, hvilket gav hende stor ros – men ingen belønning.