Connie Hedegaard åbner rengøringsmessen

Vi skal alle op i gear for at nå den grønne omstilling, siger Connie Hedegaard. Hun åbner rengøringsmessen Rent i Danmark onsdag den 2. oktober i Odense.

Connie Hedegaard

Vi husker hende som konservativ politiker. Men hun er ikke konservativ i ordets bogstavelige forstand. For Connie Hedegaard er ikke bange for forandring.
Tværtimod mener hun, at omstillingen til et klimaneutralt samfund skal gå meget hurtigere. Det vil hun helt sikkert sige noget om på rengøringsmessen Rent i Danmark. Connie Hedegaard står både for den officielle åbning af messen og taler også i et oplæg om, hvordan klimamålsætninger kan omsættes til handling, der både gavner miljøet og forretningen.
Connie Hedegaard er både tidligere klimaminister i Folketinget og kommissær med ansvar for klimaet i EU. I dag er hun en særlig stærk stemme i debatten om den grønne omstilling.
»Vi trænger til en virkelig gennemgribende justering i vores perspektiv på klimaomstillingen,« lyder det fra Connie Hedegaard.

Alle har et ansvar

Hun skoser politikerne for, at omstillingen går for langsomt. Og hun kommunikerer klart, at alle brancher – også virksomheder inden for rengøring og service – har et klart ansvar for at tage flere initiativer i omstillingen.
»Da 2030-målet blev sat, troede de fleste af os, at det var tæt på urealistisk. Men det blev en vigtig løftestang for mere handling, end vi ellers ville have set. Netop ud fra den erfaring er det tid til at sætte fokus på den næste etape af klimarejsen: den mod klimaneutralitet i 2045. Og det bliver det allersværeste,« lyder det fra Connie Hedegaard.
2045 kan lyde langt væk. Men der er faktisk kun tyve år til. Og vejen til klimaneutralitet kræver meget mere end det, vi allerede har gennemført.

Vi skal handle hurtigere

»Men hvis vi skal bekæmpe klimaforandringerne og nå de mål, politikerne i bred enighed har sat, bliver vi også nødt til at forandre vores måde at gøre tingene på. Vi skal simpelthen kollektivt op i gear. Derfor må vi modernisere vores beslutningsgange og handle hurtigere og på tværs af siloer, sektorer og sædvaner.«
Connie Hedegaard peger på, at alle brancher har en opgave. Og hvor svært det kan være, og hvor langsomt det kan gå, viser debatten om en CO2-afgift på landbruget. Hun fremhæver landbruget som et illustrativt eksempel på, at Christiansborg og skiftende regeringer har været unødigt længe om at turde lægge hovedsporet for de nødvendige forandringer og løsninger.
»Frygten for negative reaktioner hos dem, der skal gøre noget andet i morgen, end de plejede i går, har været for stor. Især har frygten for, at fløjpartier bare kunne læne sig tilbage i gold opposition og dovent samle utilfredse stemmer op, holdt ellers såkaldt ansvarlige partier tilbage. Det er mærkeligt, som alene frygten for minoritetspartierne kan skræmme det store og robuste flertal fra at gøre, hvad de godt ved, der skal til,« har Connie Hedegaard for nylig udtalt.
Klare holdninger. Kontante ord. Glæd dig til at møde Connie Hedegaard på messen.

 

Her kan du møde
Connie Hedegaard

Onsdag 2. oktober
Odense Congress Center

9.30-9.45
Officiel åbning
Scene 1 – Hal C

10.30-11.00
Talk: Omsæt ambitiøse bæredygtighedsmål
til konkret handling
Scene 1 – Hal C

 

Få din billet til Rengøringsmessen her.

TILMELDING

Vi ses i Odense 2.-3. oktober. Messe for professionel rengøring.