65 assistenter fra samme kommune med på messen

Assens Kommune har givet 65 rengøringsassistenter en delvis fridag fra det almindelige arbejde og i stedet taget dem med på rengøringsmessen Rent i Danmark.
»Der er naturligvis tale om en arbejdsdag med løn, men det er en anden form for arbejdsdag,« siger områdeleder Henrik Bang.

Missionen er, at rengøringsassistenterne skal suge til sig og få en følelse af at være en del af en stor branche med mange leverandører og medarbejdere.
»Hvis man til daglig gør rent i en børneinstitution, tænker man måske ikke over, hvor stor en del af et vigtigt arbejdsmarked man er en del af. Samtidig vil vi gerne vise, hvad en samlet rengøringsbranche kan, og hvad der egentlig ligger bag rengøringen i form af leverandører og samarbejdspartnere,« siger Henrik Bang.

Assistenterne sugede dagen igennem oplevelser og ny viden til sig om branchen. De var alle delt op i små grupper og havde fået fem opgaver, hvor de skulle i dialog med nogle af de leverandører, som Assens Kommune benytter sig af. Det var en god måde at komme lidt tættere på de mange produkter og muligheder.
»Vi har lige kigget på nogle nye muligheder for at optimere vores rengøringsvogne. I stedet for at købe nye vogne er det nu muligt at bygge nye funktioner på vognen eller koble en ekstra vogn på. Det vil være helt optimalt, når vi skal indsamle affald på Assens Rådhus,« siger Lene Marie Pilegaard Larsen, der er rengøringsassistent. Sammen med kollegaen Laure Carine Mouengolo Itoumbo gik hun rundt for at samle inspiration.
»Vi bliver lidt klogere på, hvad der er af muligheder, og det er spændende at se, hvor meget branchen og leverandørerne egentlig har at byde på,« siger hun, der sammen med de 64 øvrige kolleger fra kommunen havde en sjov dag, hvor der også var fokus på det sociale fællesskab mellem rengøringsassistenterne.