Plantebaseret er det mest miljøvenlige

Plantebaserede rengøringsmidler er det bedste, vi kan gøre for miljøet. Sådan lyder det fra Kiilto, der præsenterer rengøringsserien Kiilto Pro Natura på rengøringsmessen Rent i Danmark.

Helle Hartmann Frandsen og Helle Bilsted fra Kiilto præsenterer nogle af de plantebaserede rengøringsmidler.

»Det er ikke længere nok, at produkterne har Svanemærket. Hvis midlerne samtidig er plantebaserede, kan vi være sikre på, at vi skader miljøet mindst muligt,« siger Helle Hartmann Frandsen, key account manager hos Kiilto.
Kiilto præsenter Pro Universal Probio, som er et probiotisk produkt til universal rengøring. Det er et af de første professionelle probiotiske rengøringsprodukter på markedet, som også er Svanemærket.

Kiilto Pro Natura er en serie rengøringsprodukter til professionelle, hvor der i udviklingen er taget højde for hele livscyklussen – fra råmaterialer til produktion, anvendelse, bortskaffelse og genbrug.
Produkterne er fremstillet af bionedbrydelige råvarer, såsom sukkerroer, kokosnødder og majs.
»Produkterne nedbrydes lynhurtigt og har derfor ikke skadelige effekter på miljøet. Samtidig er vi begyndt at bruge genbrugsplast til vores flasker,« fortæller Helle Hartmann Frandsen.

Hun påpeger, at de naturlige rengøringsmidler er blevet en døråbner til mange kunder, både private rengøringsselskaber og offentlige indkøbere. For blot et par år siden var der kritik af kommunerne, fordi der var for lidt fokus på miljøkriterier i udbuddene. Men det er ved at vende.
»Stadig flere kommuner skriver miljøkrav ind i deres udbud. Vores håb er, at miljøkriterierne kommer til at fylde mindst lige så meget som prisen, så det ikke altid er prisen, der afgør. For plantebaserede og Svanemærkede produkter kan godt være en smule dyrere i indkøb sammenlignet med rengøringsprodukter helt uden certificeringer. Men jeg mener, at alle er forpligtede til at tage miljøhensyn i deres indkøb,« siger Helle Hartmann Frandsen.

Kiilto Pro Natura er en serie af rengøringsmidler, som kan dække hele behovet i almindelig basisrengøring. Til andre typer rengøring har Kiilto også en række produkter.
For alle produkter fra Kiilto gælder, at såfremt det er muligt, bliver produkterne Svanemærkede.