Nu kan du få en Tesla til gulvvask

»Vi gør rent med en Tesla.« Sådan siger Johan Sørensen og Kasper Østergaard, der ejer virksomheden RengøringsRobotten, som er eksperter i automatiseret rengøring.

På rengøringsmessen Rent i Danmark har de medbragt en effektiv rengøringsrobot fra Cenobots, som indeholder den samme indbyggede teknologi som en Tesla.

»Vores avancerede rengøringsrobotter til fejning og gulvvask udmærker sig på store gulvarealer i lagerhaller, fabrikker, kontorer og butikslokaler. Og teknologien er faktisk den samme som i en Tesla,« fortæller Johan Sørensen.

Den store Cenobots L50 er udstyret med 3D Lidar-teknologi og Nvidia-processorer, som også bruges i en selvkørende Tesla. Rengøringsrobotten er derfor både kraftfuld og i stand til at navigere intelligent og hurtigt i lokalet, uanset hvilke forhindringer den møder.

»Den har en stor beregningskraft og kan derfor bevæge sig dynamisk i lokalet. Den forstår, hvis den møder mennesker på sin vej. Da den kan skelne mennesker fra andre forhindringer, ved den også, at et menneske flytter sig igen, og derfor vender robotten tilbage for at vaske området senere.«

RengøringsRobotten præsenterede på messen en case, som viser, hvorfor investering i robotteknologi kan give god mening. Med en investering i en robot fra Cenobots kan der være tale om en besparelse på en halv million kroner, når der fratrækkes udgifter til sparet arbejdsløn over en femårig periode.